I sommeren 2022 skal København være vært for Tour de France Grand Depárt Copenhagen. Det medfører markante trafikale ændringer i store dele af København.

Første etape af Tour de France 2022 skal køres fredag d. 1. juli på en 13 km lang rute i København med start og mål på H.C. Andersens Boulevard. Dagen efter, lørdag d. 2. juli, afholdes et stort, folkeligt cykelløb, Tour de København, på samme rute, og både fredag og lørdag afholdes der cykelfestival, FestiVeló, i Fælledparken.
Det er nødvendigt at lukke ruten for al trafik fra natten til fredag d. 1. juli – lørdag
eftermiddag d. 2. juli.
Der vil i denne periode være et totalt forbud mod parkering af biler langs hele ruten gældende fra torsdag den 30. juni. Det vil heller ikke være muligt at cykle eller parkere sin cykel langs ruten fra den 1. juli – 2. juli. Har I adresse inden for ruten, vil det blive muligt at krydse ruten i bil på udvalgte steder fredag formiddag og aften, og Knippelsbro er åben for passage i hele perioden. For fodgængere vil der blive op til 30 gangpassager over ruten. Har I adresse uden for ruten, men i umiddelbar nærhed, må det forventes, at der opstår trafikale ændringer og øget pres på vejene.
Derudover vil start- og målområdet omkring H.C. Andersens Boulevard/Rådhuspladsen
gradvist blive lukket for trafik fra natten til onsdag d. 29. juni – lørdag eftermiddag d. 2. juli.
Det vil ikke være muligt at køre i bil eller parkere i det afspærrede område. Det vil dog være muligt for cyklister og fodgængere at krydse H.C. Andersens Boulevard på udvalgte steder, når der ikke afvikles cykelløb.
Alle veje forventes genåbnet lørdag eftermiddag d. 2. juli.
➤ Se ruten og de afspærrede områder på et kort HER
Obs! Tidspunkter og områder for trafiklukning er endnu ikke endelige.