Livet på kollegiet

Velkommen til Grønjordskollegiet

Kollegielivet handler ikke kun om studiet. Kollegiet og især dets udearealer er et åndehul for kollegianerne. Om sommeren finder du talrige hyggekroge i de grønne haver udenfor, hvor du kan sole dig, lave aktiviteter eller grille. Uanset årstiden, så giver kollegiet os alle mulighed for at finde et fristed væk fra studiet.

Kollegietid er studietid
Som kollegianere skal vi også studere. Her skal vi alle huske, at når vi bor så tæt sammen, så kan vi ikke undgå at høre hinanden en gang imellem, men alle skal altid udvise hensyn til hinanden. Her støder kollegielivet sammen med studielivet, hvilket kan give anledning til nogle uenigheder.

Det er vigtigt at huske, at vi er på kollegiet både for at læse og for at være sociale, især fredag og lørdag aften.

Det er også vigtigt at notere sig, at når vi bor så tæt sammen, så vil der altid være lidt støj fra hverdagens aktiviteter og gøremål. Hvis støjen er meget generende, så kan det være en god idé, hvis I taler om det. Skriv til administrationen, hvis I har brug for hjæp hertil. 

Festivalsstemning i de grønne haver
Vi er så heldige at have grønne haver, hvor vi kan læse, grille, høre musik og lave aktiviteter. Haverne bliver brugt af beboerne i stor stil især om sommeren. Her spiller beboerne forskellige spil, og midt på sommeren er der helt festivalsstemning på kollegiet. Her skal vi huske at hjælpe hinanden med at rydde op.

Nabo til smuk natur
At Grønjordskollegiets rå arkitektur står i dyb kontrast til Amagers farverige landskab er ingen hemmelighed. Kontrasten har måske netop en skjult charme. Som nabo til det farverige Amagerfælled er vi i gåafstand til ægte dansk natur. Fælledet er et åndehul, som både indbyder til løbeture, picnic og afslapning i det fri.

 

Historie

Kollegiet er opført i perioden 1969-1970. Der var oprindeligt planlagt at bygge ti blokke med i alt 2.000 værelser, en fællesbygning og et supermarked. Men da de første fem blokke stod færdige i 1970, gjorde kollegiets beboere modstand mod at bebygge de resterende grønne områder med yderligere blokke. På det tidspunkt havde man bygget blok 6, men ikke blok 5, så i dag hedder kollegiets blokke 1, 2, 3, 4 og 6.

Standsningen af udbygningen betød også, at den planlagte fællesblok ikke blev opført. Det medførte, at fællesfaciliteterne måtte indrettes i kollegiets kældre og nærliggende villaer, som kollegiet opkøbte. Til kollegiekontoret blev der opført en midlertidig træbarak, og kollegiets gårdmænd fik opsat skurvogne bagved kollegiet til deres frokoststue og omklædning.

De midlertidige barakker stod i mere end 30 år. Op gennem 1980’erne og 1990’erne var der flere tilløb til at få opført en fællesbygning, men de blev aldrig ført ud i livet, bl.a. fordi man ønskede at opføre flere boliger ved samme lejlighed – hvilket voldte mange problemer med myndighederne.

Først i 2004 fandt man endelig frem til et forslag, som kunne gennemføres. En ren fællesbygning uden boliger men med kontor, omklædning og frokoststue samt en lang række fællesfaciliteter for beboerne. Bygningen er tegnet af Nobel Arkitekter A/S og har form som en miniblok, men domineres af store vinduespartier og lyse, åbne rum. Fælleshuset er næsten 900 m² fordelt på to etager, og åbnede i juli 2006.

Grønjordskollegiet vil er et grønt kollegie, med opmærksomhed på kollegiets energiforbrug. På kollegiet har vi affaldssortering og i 2015 fik vi solceller på blokkenes tage. Solcellerne betød en årlig besparelse på ca. 500.000 kr.